4ο Φεστιβάλ ”Χριστούγεννα στην Πλατεία”

1037

Στο Σχηματάρι  πλησιάζει το 4ο Φεστιβάλ Χριστουγέννων, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τανάγρας , καθώς και των ενεργών συλλόγων της περιοχής. Όλοι αποφάσισαν να εργαστούν από κοινού, για το διήμερο εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Χριστουγέννων», το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του στις 28 και 29 Δεκεμβρίου.

Σε έναν στεγασμένο για πρώτη φορά χώρο, τα σπιτάκια της πλατείας θα φιλοξενήσουν διάφορα εικαστικά γεγονότα, εκδηλώσεις διαδραστικού χαρακτήρα, βιωματικές δράσεις, εργαστήρια χειροτεχνίας και πλήθος άλλων δράσεων συσχετισμένων με την αλληλεγγύη. Παράλληλα θα λειτουργεί το Χριστουγεννιάτικο παζάρι, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα θα πραγματοποιηθούν αναγνώσεις παραμυθιών για τους μικρότερους επισκέπτες, παράσταση κουκλοθέατρου, χορωδίες . μουσικά και θεατρικά δρώμενα. Οι παραπάνω εκδηλώσεις είναι ενδεικτικές ως προς την χρονική τοποθέτησή τους. Το οριστικό πρόγραμμα θα εκτυπωθεί και θα μοιραστεί στα παιδιά όλων των σχολείων την επόμενη εβδομάδα.

Ο Αϊ Βασίλης, πάνω στο έλκηθρό του, θα περιμένει τα παιδιά για να προσφέρει τα δώρα των Χριστουγέννων, ενώ  ο τάρανδος και το παραδοσιακό καραβάκι, θα συμπληρώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Τέλος το Χριστουγεννιάτικο Τρενάκι, χωρητικότητας 40 ατόμων, θα μεταφέρει μικρούς και μεγάλους στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, διαδίδοντας το μήνυμα των Χριστουγέννων από σπίτι σε σπίτι. Και βέβαια το επαναλαμβανόμενο αυτό μικρό ταξίδι, ξεκινά και τελειώνει από την κεντρική πλατεία, από νωρίς το μεσημέρι έως αργά το βράδυ.

 Σας περιμένουμε όλους να ανταλλάξουμε ευχές, να κάνουμε τα παιδιά μας πιο χαρούμενα !

afisa (2)

afisa

Μοιράσου το με τους φίλους σουShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone